S stranske ceste v smrt

Na regionalni cesti Šentrupert-Latkova vas je v prometni nesreči umrl 39-letni voznik avtomobila. S stranske ceste zapeljal na regionalno cesto v trenutku, ko je iz smeri Šentruperta pripeljala 28-letna voznica.

Objavljeno
19. februar 2007 12.38
Celje - Na regionalni cesti Šentrupert-Latkova vas je danes v prometni nesreči umrl 39-letni voznik avtomobila. Okoli 8.30 zjutraj je s stranske ceste zapeljal na regionalno cesto v trenutku, ko je iz smeri Šentruperta pripeljala 28-letna voznica. Trčenje je bilo tako silovito, da je 39-letnik na kraju nesreče podlegel poškodbam, so sporočili iz Policijske uprave Celje. Cesta Šentrupert-Latkova vas je bila zaradi prometne nesreče dve uri zaprta.

Smrtna statistika na slovenskih cestah tudi minuli teden črna

V prometnih nesrečah, ki so se minuli teden zgodile na slovenskih cestah, so umrle tri osebe. Od začetka leta je na naših cestah umrlo že 31 oseb, medtem ko jih je v enakem obdobju lani umrlo 23, kažejo podatki Generalne policijske uprave.

V minulem tednu se je na slovenskih cestah zgodilo 123 prometnih nesreč, v katerih se je poleg treh smrtnih žrtev poškodovalo 143 oseb. Samo v času zadnjega konca tedna sta v prometnih nesrečah umrli dve osebi, 11 pa je bilo poškodovanih.

Najpogostejši dejavnik prometnih nesreč je bila neprilagojena hitrost, ugotavljajo slovenski policisti.