Samomor stotnika v generalštabu SV

Pokojni naj bi imel težave v zasebnem življenju, a nekateri sindikalni predstavniki vojakov menijo, da ni tako.

 

Objavljeno
13. oktober 2011 12.18
Posodobljeno
13. oktober 2011 12.18
Dejan Karba, notranja politika
Dejan Karba, notranja politika

Ljubljana - Danes zjutraj se je v prostorih generalštaba na delovnem mestu ustrelil častnik Slovenske vojske.

Stotnik M. C. na delovnem mestu majorja naj ne bi imel težav, kot zatrjujejo iz tiskovnega predstavništva Slovenske vojske in dodajajo, da so delovne okoliščine preminulega častnika preverili in v zadnjih časih ni bil denimo premeščen ali »šikaniran«, kar bi bilo lahko povod za njegovo dejanje.

Vse kaže na to, da je imel pokojni težave v zasebnem življenju, vendar nekateri sindikalni predstavniki vojakov menijo da temu ni tako. »Dejstvo, da se je ustrelil v prostorih generalštaba, nekaj pove,« še menijo.

O dogodku sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec. Okoliščine preiskujeta Obveščevalno-varnostna služba Ministrstva za obrambo in komisija Slovenske vojske za ugotavljanje dejstev nastanka dogodka. O izgubi pripadnika je Slovenska vojska že obvestila svojce.

»V Slovenski vojski in na Ministrstvu za obrambo obžalujemo smrt našega sodelavca, svojcem častnika Slovenske vojske pa izrekamo iskreno sožalje«, so zapisali na Mors.

Gre sicer za prvi samomor zaposlenih v Slovenski vojski letos in osmi samomor od novembra 2004. Od tedaj do novembra 2009 si je življenje vzelo pet zaposlenih v Slovenski vojski, vsi izven delovnega mesta in delovnega časa. Konec novembra 2009 sta samomor storila dva pripadnika - vojakinja na Kosovu in še en zaposleni, ki je umrl doma. Lani samomorov v Slovenski vojski ni bilo.