Še babica ni smela k Arini

Mirzan Jakupi naj bi še iz pripora grozil, da bo vse pobil, ker mu je Arina uničila življenje.

Objavljeno
19. maj 2017 19.30
Blaž Račič
Blaž Račič
Kranj – Po današnjem pričanju Sabihe Alibabić, matere Sande Alibabić, ki je z Mirzanom Jakupijem obdolžena več hudih kaznivih dejanj, ki so julija lani pripeljala do smrti dveletne (jeseniške) deklice, je očitno, da se izpovedi matere in hčerke ter Mirzana Jakupija ne ujemajo.

Sanda Alibabić je namreč že pred časom zatrdila, da je med 9. in 14. letom živela pri starih starših v Bosni in Hercegovini, vendar je njena mati Sabiha to zanikala. Med drugim je povedala, da je bila Arina povsem normalen in živahen otrok ter da je hčerko pozivala, naj se vrne domov. Zavrnila je tudi besede Mirzana Jakupija, ki je zatrjeval, da se je Arina sama z glavo butala ob zid ali radiator.

Sabiha Alibabić je povedala, da se je Jakupi sprva sicer igral z Arino in se lepo obnašal, kasneje pa naj bi izjavil, da mora Arina ali v posvojitev ali stran, ker da ne more več tako živeti. Hčerka, je dejala priča, je bila ob tem tiho, sama pa se je zavzela, da bi Arina ostala pri svoji materi.

Deklico je babica zadnjič videla marca lani, tedaj pa naj bi imela na čelu modrico. Kot je dejala Sabiha Alibabić, je svojo hčerko in Jakupija vprašala, zakaj deklice po padcu s trampolina ne peljeta k zdravniku, vendar naj bi ji odgovorila, da ji oteklino in modrico hladita z ledom.

Čeprav je hčerki pomagala pri nakupu avtomobila, ji prinašala hrano, opremo za stanovanje ter oblačila in obutev za Arino, se je Jakupi do nje čudno obnašal, ker je hotel vse imeti »pošlihtano« (urejeno), je dejala Sabiha Alibabić.

Na besede Sabihe Alibabić se je odzval Mirzan Jakupi, ki je med drugim zatrdil, da sta s Sabiho pet mesecev vsak dan zjutraj skupaj pila kavo; v zvezi s tem je Sabiha povedala, da je bila pri hčerki zadnjič na obisku marca lani, kasneje ji na obisk niso več dovolili prihajati. Enkrat je prišla do vrat stanovanja, Jakupi, ki jo je opazoval skozi okno kopalnice, pa ji ni hotel odpreti, je dejala.

Na sodišču bodo zaslišali Arininega očeta

Jakupi je na sodišču sicer vse skupaj zanikal in dejal, da je o tem, kdo bo prišel na obisk, odločala Sanda Alibabić. Ko je Sabiha Alibabić pozvala hčerko, naj se vrne k bivšemu možu, naj bi Jakupi dejal, da ne želi, da gre kdo mrtev iz tega stanovanja. Sabiha Alibabić je Jakupijeve besede označila za izmišljotine in laži.

Po Jakupijevem nastopu je k njemu na zatožno klop prisedel odvetnik Damjan Pavlin, ki ga zastopa po uradni dolžnosti in ki je obtoženega potiho, a vendar dovolj glasno, da se je to slišalo tudi v klopeh za obtoženim, opozoril, naj navedb prič ne komentira, saj si s tem le škodi.

Kot je še povedala Sabiha Alibabić, je na Jesenicah slišala govorice, da naj bi Jakupi iz pripora grozil, da bo vse člane družine ubil, ker da naj bi mu Arina uničila življenje.

Pred sodišče sta včeraj kot priči stopila še nekdanja žena Mirzana Jakupija in predstavnica centra za socialno delo Jesenice. Sodnica Milena Turuk je sojenje v tem delu zaprla za javnost. Sojenje se bo sicer nadaljevalo 29. maja, ko bo kot priča med drugim nastopil tudi Arinin oče Senad Kardašević.