Še en lažni bombni preplah

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani so prejeli anonimni klic, da se v stavbi sodišča nahaja eksplozivno telo. Varnostniki so nato v spremstvu policistov opravili pregled objekta in ugotovili, da je šlo za lažni bombni preplah.

Objavljeno
14. september 2009 15.52
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Ljubljana - Tajništvo pravdnega oddelka Okrožnega sodišča v Ljubljani je danes prejelo anonimni klic, da se v stavbi sodišča na Tavčarjevi 9 nahaja eksplozivno telo. Varnostniki so nato v spremstvu policistov opravili pregled objekta in ugotovili, da je šlo za lažni bombni preplah, so sporočili z okrožnega sodišča. Do najave bombe je prišlo dopoldne ob 10.50. Po prejetju anonimnega klica je predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani Andrej Baraga obvestil Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana.

Glede na oceno stanja varnosti je Baraga odločil, da naj se sodna stavba ne izprazni v celoti oziroma da jo ljudje, ki se v njej zadržujejo, zapustijo po lastni presoji. Pregled objekta je po vseh nadstropjih opravila varnostna služba v spremstvu policistov. Med tem časom je bil službeni vhod zaprt, pregled strank pa poostren, so še sporočili s sodišča.