Še ena smrtna žrtev zaradi prometne nesreče

Na regionalni cesti Dravograd - Ravne na Koroškem se je v kraju Podklanc okoli 7. ure zjutraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila voznica osebnega avtomobila.

Objavljeno
15. oktober 2009 11.39
Ti.K./Da. O./STA
Ti.K./Da. O./STA
Dravograd - Na regionalni cesti Dravograd - Ravne na Koroškem se je v kraju Podklanc okoli 7. ure zjutraj zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila 21-letna voznica osebnega avtomobila, doma z območja občine Ravne na Koroškem. Zaradi prometne nesreče je bila cesta več ur zaprta.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Slovenj Gradec, je voznica vozila manjši tovorni avtomobil iz Raven na Koroškem proti Dravogradu. Izven naselja Podklanc pri Dravogradu je na ravnem in preglednem delu ceste nenadoma zapeljala na nasprotno stran vozišča, kjer je brez zaviranja silovito čelno trčila v tovorno vozilo, s katerim je nasproti pripeljal 46-letni voznik iz Ajdovščine.


Po trčenju je ostala ukleščena v notranjosti vozila, ki se je s prednjim delom skoraj v celoti zagozdilo v prednji levi del nasproti vozečega tovornega vozila. Voznica je umrla takoj na kraju prometne nesreče, pri kateri so morali posredovati poklicni gasilci z Raven na Koroškem.


Policisti, ki so v navzočnosti dežurne državne tožilke in dežurne preiskovalne sodnica opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec. Na koroških cestah so letos življenje izgubile tri osebe, v enakem obdobju lani pa šest.