Sestri dvojčici zarinila nož v srce

Sredi Maribora je umrla 38-letna Mersiha Hromadžić, njena 58-letna mati je hudo ranjena.

Objavljeno
08. marec 2018 07.39
Posodobljeno
08. marec 2018 07.39
Aleš Andlovič
Aleš Andlovič

Maribor - »Prosila me je za pomoč. Stopil sem do nje in potem v stanovanje, ki je bilo povsem okrvavljeno. Kri je bila na stenah, na tleh,« je danes sosed Bojan Emeršič opisoval grozljivo družinsko tragedijo na Pobrežju, zaradi katere so pridržali 38-letno Mediho Hromadžić.

Policisti so Mediho Hromadžić prijeli zaradi umora sestre dvojčice Mersihe Hromadžić in poskusa umora matere, Medihe Hromadžić starejše. Vzrok za družinsko tragedijo ni znan, saj policijska preiskava še ni končana, tudi potek dogodkov za zdaj ni razjasnjen. Mariborski policisti so bili o tragediji obveščeni ob 6.45, ko jih je, tako kot reševalce, na pomoč poklical sosed. Bojan Emeršič se je danes zjutraj, kot običajno, odpravljal v službo. Ko je odprl vrata svojega stanovanja na Ulici bratov Greifov 2, je doživel šok. Pred vrati stanovanja nasproti, v katerem živi 58-letna Mediha Hromadžić s svojima odraslima hčerama, Mediho in Mersiho Hromadžić, je stala okrvavljena hči, Mersiha. »Ko sem vstopil, sem videl, da se druga hči in mama sredi stanovanja prerivata. Zadrl sem se na hčer, če je zmešana in da naj spusti mater,« nam je pripovedoval očividec, vidno pretresen zaradi dogodka.

Skrili so se v reševalni avtomobil

»Nekako mi je uspelo, da sem mater spravil iz stanovanja in jo skupaj z ranjeno hčerjo odpeljal po stopnicah navzdol proti izhodu iz bloka. Toda po poti se je ranjenka onesvestila in moral sem jo pustiti na stopnicah v pritličju, le nekaj metrov od vhoda v blok. Z materjo sva se rešila do izhoda, kjer sta naju že pričakovala reševalca. Skupaj smo se skrili v reševalni avtomobil,« je povedal Emeršič. Četverica se je zaklenila v reševalni avtomobil, ker se je takrat po stopnicah bloka spuščala tudi napadalka, ki naj bi v rokah držala nož. Boječ se za svoje življenje so počakali na prihod policistov in šele takrat sta reševalca lahko stopila do hudo ranjene Mersihe.

»Reševalci so ugotovili, da 38-letni ženski ne morejo več pomagati. S kraja so odpeljali 58-letno žensko, ki je dobila poškodbe. Policisti so na kraju prijeli 38-letno žensko, ki je osumljena umora in poskusa umora. Vse tri ženske so bile v sorodstvenem razmerju. Kriminalisti, preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec so opravili ogled kraja dejanja. Razvozlati je treba še potek dogajanja, saj ta še ni razjasnjen,« je kmalu po družinski tragediji dejal pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na mariborski policijski upravi Andrej Kolbl.

Izvedeli smo, da je mati osumljene dobila več vbodnih ran in ureznin po hrbtu ter prsnem košu. Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da so zdravniki stanje poškodovane stabilizirali in tako po naših podatkih njeno življenje ni več v nevarnosti. Osumljenko so policisti odpeljali v pridržanje na policijsko postajo, kjer bo počakala do zaslišanja pred preiskovalnim sodnikom. Sosedje so nam dejali, da ne poznajo vzroka za tragedijo. Med mamo in dvojčico, vsaj navzven, ni bilo nesoglasij. »Predvsem v zadnjem času sem jih zelo poredko videval,« nam je dejal sosed Miloš Bučkovec. Tudi danes zjutraj iz stanovanja Hromadžićevih ni bilo slišati vpitja ali prepiranja.

Ni vedel, kateri pomaga

Čeprav je torej pomoč za ranjeno Mersiho Hromadžić danes zjutraj prišla hitro, ji reševalci niso mogli več pomagati. Da bi ugotovila morebitne življenjske znake, sta jo reševalca sicer nemudoma priključila na monitorje, vendar je bil trud na žalost zaman. Rane, ki naj bi ji jih prizadejala sestra dvojčica, so bile prehude, smrtne. Očividci so dejali, da je napadalka svojo žrtev zabodla z nožem naravnost v srce. A to še ni bilo vse, saj je imela nesrečnica po vsem telesu polno vbodnih ran.

Pogumni sosed Emeršič danes sploh ni vedel, kateri od sester je pomagal. »Grozno. Vse je bilo krvavo,« je razlagal in nato nadaljeval: »Bili sta dvojčici, kako naj bi ju v tej paniki še ločil. V tistem trenutku nisem razmišljal niti o tem, da sem morda v nevarnosti, kaj šele da bi razločeval, kdo je kdo.«

Družina se je že pred leti preselila na Pobrežje. Po ločitvi je Mediha Hromadžić v stanovanju ostala sama s hčerama. Zakaj sta se dvojčici zgodaj zjutraj na dan žena sprli, bo verjetno znano šele ob koncu policijske preiskave. Truplo pokojnice so sicer s pogrebnim avtomobilom odpeljali na oddelek patologije v mariborskem kliničnem centru, kjer bodo po sodno odrejeni obdukciji poskušali ugotoviti, katere rane so bile za 38-letnico usodne.