Šibek potresni sunek v okolici Cerknega

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v okolici Cerknega ob 6.24 zabeležili šibek potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 50 kilometrov zahodno od Ljubljane, so sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Objavljeno
03. marec 2011 08.41
Smučarski center Cerkno
Ti. K., delo.si
Ti. K., delo.si
Ljubljana - Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,6, intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju pa je bila tretje stopnje po evropski potresni lestvici.

Potres so čutili posamezni prebivalci Cerknega.

Kronika minule noči


Policisti so v noči na četrtek obravnavali 22 prometnih nesreč, v katerih se je pet udeležencev laže poškodovalo. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 34 kršitev javnega reda in miru ter 35 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 24-krat posredovali na javnih krajih in 10-krat v zasebnih prostorih, pridržali so tri kršitelje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali osem voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 12 tatvin, 11 vlomov, pet poškodovanj tuje stvari, tri ropi, ter po ena huda in lahka telesna poškodba, ogrožanje varnosti in ponarejanje listin, piše STA.