Sin pretepel mamo, oče pa hči

Policisti PU Slovenj Gradec so imeli minuli teden veliko dela z nasilneži, ki so se znašali nad družinskimi člani. Posredovali so kar v treh primerih in vsem kršiteljem izrekli prepoved približevanja. Zoper njih bodo podali tudi kazenske ovadbe.

Objavljeno
14. marec 2011 14.53
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Slovenj Gradec - V torek so policisti PP Radlje ob Dravi posredovali na območju Ribnice pri Pohorju, kjer je 27-letni domačin ustrahoval in laže poškodoval svojo 47-letno mamo. Od nje je zahteval cigarete, ker jih 47-letnica ni imela, pa je sin z mize najprej pometal posodo, nato pa z mamo tudi fizično obračunal. Policisti so ugotovili, da je bil 27-letnik do mame v preteklosti že nasilen, zato so ga pridržali in mu izrekli prepoved približevanja.

Dva dni pozneje so policisti v družinskih sporih posredovali kar dvakrat. Prepoved približevanja so izrekli nasilni 33-letnici iz Raven na Koroškem, ki je mami grozila z ubojem. Domačinka, ki je bila pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni umirila, zato so jo pridržali do streznitve. Le nakj ur pozneje pa so policisti, prav tako v Ravnah na Koroškem, prepoved približevanja izrekli še 56-letniku, ki je pretepal svojo hči in ji grozil z ubojem.

Zoper vse tri kršitelje bodo policisti podali kazenske ovadbe na okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.