Sin ustrelil očeta

Nesoglasja med sinom in očetom so privedla do obračuna, v katerem je 35-letnik s pištolo ustrelil svojega 58-letnega očeta. Ta je v mariborski bolnišnici umrl.

Objavljeno
11. december 2006 11.50
Hiša v kateri se je zgodil umor
Miklavž na Dravskem polju – V večji stanovanjski hiši na Novi ulici 16 v Dravskem Dvoru se je včeraj zgodila družinska tragedija: nekaj pred šesto uro zjutraj je 35-letni stanovalec, po neuradnih informacijah gre za Slaveka Čižiča, s pištolo ustrelil svojega 58-letnega očeta Juraja Čižiča, ki so ga hudo ranjenega odpeljali v mariborsko bolnišnico, kjer je okoli devetih zjutraj umrl.

Z mariborske PU smo včeraj dobili le skopo sporočilo, da obravnavajo umor v Dravskem Dvoru, kjer so policisti in kriminalisti tudi prijeli osumljenca in mu zasegli orožje. Kot pravi tiskovni predstavnik PU Maribor Franc Virtič, so v hiši, kjer stanuje družina Čižič, morali v preteklosti zaradi sporov že večkrat posredovati policisti, o podrobnostih pa Virtič včeraj ni hotel govoriti. Po njegovih besedah ogled kraja dejanja in zbiranje podatkov, pomembnih za preiskavo, še nista zaključena, o vseh ugotovitvah pa naj bi spregovorili na današnji tiskovni konferenci.

Na Novi ulici, kjer stoji več družinskih hiš, je bilo včeraj okoli poldneva mirno in tudi policistov ni bilo opaziti. V hiši, kjer je prišlo do krvavega obračuna med sinom in očetom, je bilo sicer doma več stanovalcev (menda so skupaj živeli pokojni oče in njegov sin z družino), ki pa niso bili pripravljeni govoriti, kaj se je nekaj ur pred tem dogajalo za štirimi stenami.

»Sosedje so me pooblastili, naj vam povem, da želijo imeti mir in o dogodku za zdaj ne bodo dajali nobenih izjav,« je dejal mlajši domačin, ki je prihitel k hiši, takoj ko je zagledal novinarje in fotoreporterje.