Sinoči zagorelo v Luki Koper

Požar, ki je terjal le materialno škodo, so pogasili v nekaj minutah, vzrok zanj pa še ni znan.

Objavljeno
13. september 2013 15.06
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Koper - V Luki Koper je v četrtek zvečer zagorelo na transportnem traku za premog na terminalu za razsute tovore. Požar, ki je terjal le materialno škodo, so pogasili v nekaj minutah. Kraj dogodka si je danes ogledal tudi prvi mož Luke Gašpar Gašpar Mišič, ki se je prepričal, da delo na terminalu poteka nemoteno.

Požar na terminalu za razsute tovore so sprva omejili gasilci Luke Koper, na pomoč pa jim je priskočila tudi koprska gasilska brigada, so danes sporočili iz Luke Koper.

Vzrok požara še ni znan, saj so odgovorni organi in strokovnjaki še na kraju pogorišča. V četrtek so sicer ravno na konstrukciji, kjer je zagorelo, potekala vzdrževalna dela, kar bi lahko bil eden od vzrokov požara. Prav tako je v tem trenutku še nemogoče oceniti višino škode. Ta je nastala na gumijastih trakovih in valjih, vprašanje pa je, v kakšnem stanju so električne instalacije, so pojasnili. Pogorišče si je sicer po njihovih navedbah ogledala tudi kriminalistična policija.

Kraj dogodka si je danes zjutraj ogledal tudi predsednik uprave Gašpar Gašpar Mišič, ki se je po navedbah Luke prepričal, da delo na terminalu kljub nesreči poteka nemoteno. Trenutno imajo namreč na privezu dve ladji s premogom.

»Prioriteta je v tem trenutku ugotoviti vzrok požara ter čim prej sanirati stanje, saj bi nam zamuda pri delu lahko povzročila dodatne stroške zaradi penalov. Poškodovana oprema pa je bila zavarovana,« so Mišiča povzeli v sporočilu za javnost.