Slovenska in srbska policija razbili mrežo prekupčevalcev mamil

Gre za kriminalno mrežo, ki se je ukvarjala predvsem s tihotapljenjem heroina iz Turčije in kokaina iz Južne Amerike.

Objavljeno
24. september 2012 14.34
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Beograd, Ljubljana - Slovenska in srbska policija sta uspešno razbili mednarodno mrežo prekupčevalcev mamil. V Sloveniji so prijeli štiri osumljence, je za STA pojasnil predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija. V Srbiji pa so prijeli sedem osumljencev, je danes poročal srbski časnik Blic.

Gre za kriminalno mrežo, ki se je dalj časa ukvarjala predvsem s tihotapljenjem heroina iz Turčije in kokaina iz Južne Amerike v Srbijo, Slovenijo in druge države EU, je pojasnil Menegalija. Akcijo so izvedli po več mesecih sledenja in opazovanja, navaja Blic.

Aretacije je enota srbske policije za boj proti organiziranemu kriminalu izvedla v Beogradu, Pančevu, Novem Sadu in na mejnem prehodu Gradina. Ob aretaciji so osumljencem ob večji količini mamil zasegli tudi večje količine orožja in denarja.

Kot je za STA pojasnil Menegalija, pa so aretacije v Sloveniji v nedeljo izvedli na območju ljubljanske in koprske policijske uprave. V akciji sodelovalo 30 kriminalistov in pripadnikov specialne enote policije.

Osumljence zdaj čaka še zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Grozi jim od pet do 15 let zapora, je še pojasnil Menegalija.