Slovenska vojska našla utopljenca

Iskanju pogrešanega moškega, ki se je v nedeljo pozno popoldne utopil v Trbojskem jezeru, se je pridružila tudi skupina potapljačev Slovenske vojske s posebnim sonarjem. V večernih urah so utopljenca našli.

Objavljeno
25. avgust 2009 23.33
Ka.K./STA
Ka.K./STA
Šenčur - Iskanju pogrešanega moškega, ki se je v nedeljo pozno popoldne utopil v Trbojskem jezeru, se je danes okoli 15. ure pridružila tudi skupina petih potapljačev 430. mornariškega diviziona Slovenske vojske. Pri tem so uporabljali tudi posebni sonar, ki odkriva vsa odstopanja na rečnem dnu in kot tak zazna potopljene objekte, so sporočili z Morsa.

 

Okoli 19. ure so potapljači SV utopljenca našli, njegovo truplo pa skupaj s potapljači policije povlekli na površje, je sporočil tiskovni predstavnik SV Simon Korez. Utopljenca so odkrili potem, ko je sonar, ki odkriva odstopanja na morskem in rečnem dnu, na globini 17 metrov odkril potopljeni čoln. Takoj zatem so se k čolnu potopili potapljači in ob njem pri vidljivosti 25 centimetrov odkrili truplo utopljenca.

 

Potapljačem SV sta se za uspešno iskalno akcijo po telefonu že zahvalila obrambna ministrica Ljubica Jelušič in načelnik Generalštaba SV Alojz Šteiner, v naslednjih dneh pa jih bosta oba tudi osebno sprejela in se jim zahvalila za hrabro dejanje, je še povedal Korez.

 

Kot je znano, se je v nedeljo nekaj pred 19. uro prevrnil kanu, v katerem sta bila moška, doma iz okolice Mavčič. Enemu se je iz vode uspelo rešiti, drugemu pa ne. V iskanje pogrešanega so aktivirali enoto reševalcev z reševalnimi psi za iskanje pogrešanih oseb, potapljače, helikopter policije ter kranjske poklicne gasilce.