Slovenske Konjice: zaradi uhajanja plina evakuirali šolo

Predstavniki Istrabenza so izvajali testiranje, zaradi česar je bil v tem delu mesta vonj po plinu močnejši.

Objavljeno
20. september 2012 11.41
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Slovenske Konjice - Na konjiški osnovni šoli Pod goro so že začeli z normalnim poukom, potem ko so okoli pol devete zjutraj zaradi vonja po plinu evakuirali vse učence in zaposlene.

Kot je za STA po intervenciji gasilcev pojasnila ravnateljica šole Darja Ravnik, do uhajanja plina ni prišlo pri njih, zato so se odločili za vrnitev v šolske prostore.

Kmalu po začetku pouka so na omenjeni šoli zavohali plin. Takoj so evakuirali učence in obvestili policijo ter gasilce. O vsem so obvestili tudi sosednje stavbe, kjer so povedali, da so tudi tam zaznali enako.

Kot je za STA pojasnil vodja intervencije Ernest Hlastec, je ta končana, saj so po preverjanju ugotovili, da so predstavniki Istrabenza v enem od konjiških podjetij izvajali testiranje naprav in čistili usedline plina, kar je povzročilo močnejši vonj po delu mesta.

Za slednjega je kriv dodatek k plinu, t. i. smrdljivec, ki delavcem pomaga pri njihovem delu, ki pa za človeka ni škodljiv, vendar pa je Hlastec dodal, da bi bilo dobro, če bi izvajalec del prej o svojem početju obvestil pristojne.