Slovenski padalec po amputaciji nog ostaja v Sarajevu

Osemindvajsetletnik, ki je pristal na minskem polju na Jahorini in se huje poškodoval, je še vedno v Sarajevu.

Objavljeno
01. november 2011 11.21
Posodobljeno
01. november 2011 11.21
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si
Sarajevo- Stanje slovenskega padalca, ki je v nedeljo pristal na minskem polju v BiH in se hudo poškodoval, med drugim so mu morali amputirati obe nogi, je še vedno zelo resno. Kot so za Žurnal24 povedali v sarajevskem kliničnem centru, naslednjih sedem dni ne pride v poštev prevoz v Slovenijo.

Padalec je malce bolj stabilen kot v ponedeljek, ampak še vedno v zelo kritičnem stanju, je za Žurnal24 povedala tiskovna predstavnica sarajevskega univerzitetnega kliničnega centra Bilijana Jandrić.

»Je pod stalno kontrolo anesteziologa. Njegovo zdravstveno stanje je zelo resno. Zato naslednjih sedem dni ne pride v poštev nikakršen transport v Slovenijo. Počakali bomo, da se vsaj malo stabilizira,« je dejala Jandrićeva.

Osemindvajsetletni jadralni padalec se je poškodoval v nedeljo popoldne, ko je z jadralnim padalom pristal na minskem polju na območju Jahorine pri Sarajevu. Naletel je na mino, ki je eksplodirala in ga huje poškodovala.

V ponedeljek popoldne je v Sarajevo že pripeljal slovenski helikopter z zdravniško ekipo, ki naj bi ponesrečenega pripeljal v ljubljanski klinični center. Vendar se je njegovo stanje močno poslabšalo in morali so ga znova operirati.