Slovenski zakonski par priprt zaradi trgovanja z dopinškimi preparati

Slovenca sta bivala na avstrijskem Koroškem. Spletna prodaja prepovedanih sredstev je menda navrgla 38 milijonov evrov.

Objavljeno
02. januar 2012 23.19
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si
Celovec - Na Koroškem so konec decembra prijeli zakonski par iz Slovenije zaradi trgovanja z dopinškimi preparati. Kot je poročala avstrijska tiskovna agencija APA, naj bi zakonca vodila mrežo preprodajalcev, s prodajo steroidov prek spletnih strani pa naj bi zaslužila 38,6 milijona evrov.

Avstrijski kriminalisti niso sporočili, kdo so bili odjemalci ter ali so med njimi tudi vrhunski športniki. Zakonca Alenka (33) in Mihael K. (36) sta živela v vili v Bad Kleinkirchheimu, kjer so ju opisali kot "mirna in prijetna". Prodaja prepovedanih steroidov je potekala prek spletnih strani, ki so jih pogosto čez nekaj časa "ugasnili".

Na sled podjetnima zakoncema so prišli ameriški preiskovalni organi sredi lanskega leta, nato pa so zadevo prevzeli avstrijski kriminalisti, ki so informacije izmenjevali tudi z italijanskimi oblastmi. Izkupiček iz spornih poslov je združba prala prek številnih slamnatih podjetij ter ga vlagala v posle z nepremičninami. Zakonca so prijeli 27. decembra lani v njuni po navedbah APA pet milijonov evrov vredni vili v Bad Kleinkirchheimu.