Smetarji povozili delavca

Danes zjutraj je voznik tovornega avtomobila za pobiranje smeti v Gorenju Vasi pri vzvratni vožnji povozil delavca. Zaradi hudih poškodb je umrl.

Objavljeno
31. januar 2007 16.16
Gorenja vas – Danes po 8. uri zjutraj je voznik tovornjaka za pobiranje smeti pri vzvratni vožnji povozil delavca, ko je zapeljal v "stransko ulico". 35 letni voznik iz Žirov je zbiral smeti na območju Gorenje vasi. Skupaj z njim sta delo opravljala še 45 in 22 letna delavca iz Žirov.

Sodelavca sta pri vzvratni vožnji stala na stopnicah zadnjega dela vozila. 45 letni Žirovec je stal na desni strani vozila. Po približno 70 metrih vzvratne vožnje, si je hotel prižgati cigareto. Ker to ni mogel storiti z eno roko, je z obema rokama izpustil ročico, ki je namenjena za držanje in izgubil ravnotežje. S stopnice je padel na tla ob srednjemu delu vozila. Voznik tovornega vozila padca ni opazil, zato je z vzvratno vožnjo nadaljeval toliko časa, da ga je z vpitjem in mahanjem roke opozoril 22 letni delavec, ki je stal na levi stopnici. Kljub temu, da je voznik takoj nato zaustavil tovorno vozilo, je z zadnjim delom povozil delavca.

Reševalci so poškodovanemu nudili na kraju prvo pomoč, vendar so bile poškodbe tako hude, da je zaradi njih umrl. O delovni nesreči bodo policisti prometne postaje Kranj in Škofja Loka podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.