Smrt nemškega padalca na Tolminskem

Padalo so gorski reševalci iz Tolmina našli pri vzletišču na Kobali nad vasjo Sela nad Podmelcem.

Objavljeno
13. junij 2017 09.24
Š. J.
Š. J.

Tolmin − V ponedeljek je bila nekaj po 16. uri gorska reševalna služba Tolmin obveščena, da nemški padalci pogrešajo prijatelja, 58-letnega nemškega državljana, ki je malo po 11. uri poletel z vzletišča na Kobali.

Ta se ni vrnil z opoldanskega skoka z vzletišča na Kobali, zato so prijatelji sprožili iskalno akcijo. Skupina desetih jadralcev je namreč po vzletu pristala na pristajališču v Tolminu, razen 58-letnika, ki se po vzletu prijatelje ni več oglasil. Omenjena skupina nemških jadralnih padalcev je kasneje odšla proti Kobaridu z namenom še enega spusta z jadralnim padalom s kobariškega Stola, medtem pa so večkrat skušali priklicati tudi njihovega 58-letnega prijatelja. Ker se slednji ni odzval na njihove klice, so za pomoč zaprosili pristojne reševalne službe.

Ti so ga po daljšem iskanju našli v krošnji drevesa. Na truplu ni bilo vidnih znakov telesnih poškodb, vzrok smrti bo razkrila obdukcija.

V tem letu so gorski reševalci iz Tolmina v statistiko reševalnih intervencij zapisali že številko trideset. Sedemnajst od teh jih je povezanih z aktivnostmi v zraku. Deset se jih je končalo brez poškodb, v šestih primerih je šlo za telesne poškodbe, zadnja pa se je končala s smrtjo.