Smrt političnega nasprotnika objavil preden so našli truplo

Župan mesta San Pedro Mauricio Fernandez je novico o smrti svojega največjega političnega tekmeca sporočil več ur preden so našli truplo, zato so se pojavila ugibanja o njegovi vpletenosti v umor.

Objavljeno
05. november 2009 14.20
Ma. J.
Ma. J.
Ciudad de Mexico - Župan mehiškega mesta San Pedro Garza Garcia Mauricio Fernandez je med župansko zaprisego in nagovorom podpornikov sporočil novico o smrti svojega največjega političnega tekmeca Hectorja Saldane. Kasneje je na plan prišla informacija, da so Saldanovo truplo našli šele nekaj ur po županovem govoru, zato so se pojavila ugibanja o Fernandezovi vpletenosti v umor.

Po podatkih mehiškega tožilstva so truplo našli več kot tri ure po omenjenem govoru, identificirali pa so ga šele dva dni kasneje. Prvi odziv župana Fernandeza na vprašanja tožilstva se je glasil: »Včasih v življenju pride do naključij,« ko pa je tožilstvo nanj pritisnilo močneje, je priznal, da je od ameriških oblasti dobil namig, da namerava Saldana ubiti njega. Američani so mu še povedali, da so informacijo prestregli med preiskavo kartelov. Predstavnik ameriške DEA Paul Knierim je ob tem povedal, da konkretnega primera ne more komentirati, dodal pa je, da bi ameriški agentje zagotovo sporočili, če bi izvedeli, da je življenje nekega človeka ogroženo.