Smrt vzdrževalca na dolenjski avtocesti

Iz Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so jih nekaj po 11. uri obvestili o prometni nesreči na avtocesti v smeri proti Obrežju, pri kraju Grmovlje. V prometni nesreči sta bila udeležena tovorno vozilo in delavec podjetja, ki opravlja vzdrževalna dela na avtocesti. Delavec je na kraju nesreče umrl.

Objavljeno
01. februar 2011 13.14
R. T., Ba.P., delo.si
R. T., Ba.P., delo.si
Novo mesto - Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 49-letni delavec podjetja, ki opravlja vzdrževalna dela na avtocesti, pripeljal po odstavnem pasu in vozilo, na katerem je bila nameščena signalna tabla, ustavil. Ko je izstopil, je v isti smeri pripeljal 53-letni voznik tovornega vozila, ki ni vozil po sredini desnega prometnega pasu, zato je najprej trčil v signalno tablo in nato v 49-letnega delavca, ki je stal ob prednjem levem delu svojega vozila.

Delavca je stisnilo med tovornimi vozili, nato pa ga je odbilo na odstavni pas, kjer je zaradi hudih poškodb umrl. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili okrožna državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je za pokojnega odredila sodno obdukcijo in izredni tehnični pregled tovornega vozila.