Smrtna žrtev požara v Domu starejših v Črnomlju

Zaradi hudih poškodb je umrl 88-letnik. V novomeški bolnišnici zaradi vdihavanja dima še zdravijo stanovalko doma.

Objavljeno
18. december 2017 03.42
Posodobljeno
18. december 2017 15.25
Be. B., STA
Be. B., STA

Ljubljana − Z novomeške policijske uprave so sporočili, da je v ljubljanskem UKC po včerajšnjem požaru v domu starejših umrl 88-letni moški. Po hudih opeklinah so ga so sprva pripeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, od tam pa v UKC Ljubljana, kjer je podlegel hudim poškodbam.

Na kraju požara in v bolnišnici so zdravstveni delavci iz Črnomlja, Metlike in Novega mesta oskrbeli 16 ljudi. Od tega dva zaradi opeklin, preostale pa predvsem zaradi vdihavanja strupenih plinov, navajajo policisti.

Po poročanju Radia Slovenija v novomeški bolnišnici zaradi vdihavanja dima še zdravijo stanovalko doma, medtem ko je pet uslužbencev doma že zapustilo bolnišnico.

Kriminalisti so že v nedeljo pričeli ogled požarišča in ugotavljanje okoliščin požara. O požaru sta bili obveščeni tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka iz Novega mesta. Kriminalisti in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija danes nadaljujejo ogled kraja požara in preiskavo najdenih sledi. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kot so za STA potrdili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, bo dom popoldne obiskala tudi ministrica Anja Kopač Mrak ter si ogledala razmere po požaru.