Sodišče za en mesec podaljšalo pripor Casiraghiju

Casiraghi je v priporu od 27. marca zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja.

Objavljeno
26. april 2017 16.15
jsu*Casiraghi
Š. P., STA
Š. P., STA
Ljubljana − Okrožno sodišče v Ljubljani je za mesec dni podaljšalo pripor Stephenu Casiraghiju, so za STA potrdili na sodišču. Casiraghi je v priporu od 27. marca zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja. Pred tem pa je bil na prostosti dobra dva tedna.

Casiraghi je še do pred kratkim prestajal zaporno kazen na Dobu zaradi različnih kaznivih dejanj. Enotna kazen 22 let in 11 mesecev zapora bi se mu iztekla avgusta 2019. A lani septembra je vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi nepravilnega združevanja kazni, vrhovno sodišče pa je potrdilo očitke obrambe, češ da je sodišče prve stopnje nezakonito združevalo Casiraghijeve kazni. Tako je Casiraghi 10. marca odkorakal na prostost.

Nato so ga policisti pred mesecem dni prijeli, potem ko je z nevarno vožnjo po Ljubljani ogrožal pešce in nasprotivozeče voznike. V središču Ljubljane so namreč opazili clia, na katerem je imel voznik nameščeni različni registrski tablici, ki nista pripadali temu vozilu. Policisti so zapeljali za vozilom, a je voznik ignoriral vse njihove signale in s pospešeno hitrostjo vozil v smeri Zelene jame, kjer je nato vozilo ustavil, odstranil tablici z vozila in ju odvrgel, sam pa pobegnil peš med stanovanjske bloke.

Policisti so zato preiskali območje in odkrili 48-letnika, ki pa se je upiral prijetju, zato so policisti uporabili prisilna sredstva za vezanje in vklepanje. Našli so tudi odvrženi tablici, o katerih so ugotovili, da sta bili ukradeni na območju Ljubljane.