Sodnik izpustil na prostost 16-letnega posiljevalca

Britanske oblasti so sprožile preiskavo proti sodniku Adrianu Smithu, ki je na prostost izpustil 16-letnega ugrabitelja in posiljevalca. Najstnik se je le osem dni po končanem sojenju vrnil na stara kriminalna pota.

Objavljeno
05. oktober 2009 13.21
Da. O.
Da. O.

London – Britanski sodnik Adrian Smith se je znašel v preiskavi, potem ko je na prostost izpustil 16-letnega ugrabitelja in posiljevalca, ki je svoje grehe ponovil takoj, ko se je znašel na prostosti.


Sodnik Smith je 16-letnega "divjaka“ obsodil le na pogojno kazen, saj mu je družina prve žrtve zaradi njihovih krščanskih nazorov odpustila. Prva žrtev je bil sicer sedemletni fantek, ki ga je najstnik nasilno zvlekel v sobo ter ga nato brutalno posilil. Kljub nasprotovanju tožilstva in policije, je sodnik Smith 16-letnika kaznoval le z opravo javnih nalog za obdobje naslednjih treh let.


Komaj osem dni po končanem sojenju pa se je 16-letnik vrnil na stara pota. Tokrat je posilil komaj pet let starega fantka, ki je v zameno za svojo tišino prejel igračko. Oče zlorabljenega fantka je s prstom pokazal tudi na angleški pravosodni sistem. "Pravosodni sistem bi moral zaščititi mojega sina pred tovrstnimi dogodki! Vedno sem mislil, da gredo ljudje, ki storijo zločin kot je posilstvo v zapor,“ je dejal oče.


Identiteta obtoženega zaradi pravnih razlogov ne sme biti objavljena, po pisanju angleških medijev pa naj bi mladi nasilnež priznal dejanja ugrabitve in posilstva. 16-letnik tokrat ostaja priprt, sojenje proti njemu pa se bo pričelo po psihiatričnem pregledu, ki naj bi bil opravljen še ta mesec.