Sojenje Bojanu Poplazu že drugič preloženo

Poplaz se brani pred obtožbami, da je lani v Vegradovi poslovni stavbi namestil eksplozivno telo.

Objavljeno
08. november 2011 13.21
Posodobljeno
08. november 2011 13.21
Primož Škerl, Celje
Primož Škerl, Celje
Celje - Na celjskem okrožnem sodišču so danes že drugič zapovrstjo preložili nadaljevanje obravnave zoper 51-letnega Celjana Bojana Poplaza, ki se brani pred obtožbami, da je prvega septembra lani v Vegradovi poslovni stavbi v Velenju namestil tempirano eksplozivno telo.

Zaradi bolezni predsednice senata Jožice Arh Petkovič je njen substitut sodnik Marko Brišnik sojenje lahko le preložil na 28. november, ko bo senat zaslišal trojico kriminalistov, ki so sodelovali pri zasegu računalniškega gradiva, ter Franca Tajnika, izvedenca za računalništvo in informatiko.

Sodišču bo skušal pomagati predvsem pri razlagi ustreznosti in verodostojnosti kopij posnetkov nadzornih kamer v Vegradu. Te so storilca med nočnim nameščanjem naprave posnele, vendar iz gradiva, ki ga ima sodišče, ne morejo razbrati ure, obramba pa je te dokaze že uvodoma želela izločiti, saj so pridobljeni nezakonito (podjetje ni namestilo opozorila o videonadzoru).

Na posnetkih je neprepoznaven tudi bombaš, ki je obtoženemu podoben le na prvi pogled. Koliko skupnega dejansko imata Poplaz in zamaskirani storilec, še ugotavljajo nemški izvedenci.