Soseda je ubil zaradi psa

Med prepirom je osumljeni z neznanim predmetom večkrat udaril 50-letnega soseda iz Zaloga. Zaradi poškodb je umrl.

Objavljeno
05. junij 2017 21.39
M. Č., STA
M. Č., STA

Ljubljana - Po ugotovitvah policije naj bi do petkovega umora v Delavski ulici v Zalogu v Ljubljani prišlo v medsosedskem sporu zaradi psa. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je med prepirom osumljeni 50-letnik z neznanim predmetom večkrat udaril 50-letnega soseda, ki je zaradi poškodb umrl na kraju dejanja. Osumljenec je v priporu.

Policija je v petek nekaj pred 12. uro prejela obvestilo občana o kršitvi javnega reda in miru v Delavski ulici. Posredovali so policisti, ki so na kraju prijeli 50-letnega moškega zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora, so podrobnosti petkovega dogajanja danes pojasnili v sporočilu za javnost.

Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica ob prisotnosti dežurne okrožne državne tožilke, so po navedbah policije ugotovili, da je med osumljenim 50-letnikom in njegovim 50-letnim sosedom prišlo do medsosedskega spora zaradi psa. Med prepirom je osumljeni z neznanim trdim predmetom oškodovanca večkrat udaril po glavi in mu zadal tako hude poškodbe, da je umrl na kraju dejanja.

Ugotovitve policistov kažejo na dalj časa trajajoči medsosedski spor med osumljenim in pokojnim. Osumljenca so v nedeljo privedli s kazensko ovadbo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj po zaslišanju odredil pripor.