Spet napadli spletno bančništvo

Niso se se še povsem polegle debate o zadnjih pojavih lažne vstopne strane spletne banke Klik, že so iz NLB ponovno zagnali »preplah«. Spletni kriminalci želijo pridobiti posamezne znake dodatnega varovalnega gesla uporabnikov Klika.

Objavljeno
07. oktober 2009 22.12
Mitja Felc
Mitja Felc
Ljubljana -  Če so se pred časom pojavile le lažne vstopne strani (kjer uporabniki vpišejo osnovno geslo za vstop v Klik), se jim je zdaj pridružila še lažna prva stran.

Mojca Strojan, tiskovna predstavnica NLB, nam je povedala, da jih o takšnih poskusih zlorab lahko obvestijo zgolj uporabniki Klika, saj so tarče spletnih zlikovcev le posamezniki in ta pojav ni splošen. Običajno jih o tem obvestijo stranke, ki se zavedajo nevarnosti spletnega poslovanja in so o tem dobro ozaveščene. Ravno zato so se tudi tokrat na NLB odzvali hitro, saj si želijo, da so uporabniki o tem podrobno seznanjeni.

Lažna stran je na prvi pogled povsem različna od običajne, zato bi morala vsakemu uporabniku takoj pasti v oči. Prava stran je namreč svetla in na njej se ne pojavi nobeno dodatno pogovorno okno, lažna pa je zatemnjena, na strani se pojavi svetlo dodatno pogovorno okno.

Več v četrtkovi tiskani izdaji Dela