Splav nasedel na zapornicah, potniki skakali v vodo

Gasilci so preprečili najhujše in nasedli splav hitro potegnili k brežini

Objavljeno
09. junij 2017 11.58
Ju. P.
Ju. P.

Ljubljana - »Ob 20.46 smo prejeli klic, da je nasedla ladjica na zapornici pri Ambroževem trgu v Ljubljani. Po petih minutah smo prispeli na kraj nesreče. S tehničnim posegom smo ladjico povlekli z zapornice in tako preprečili katastrofo. Na ladjici je bilo namreč 12 oseb,« so včeraj zvečer zapisali na spletni strani Gasilske brigade Ljubljana.

Splav je sicer po poročanju republiškega centra za obveščanje nasedel ob 20.42 na Plečnikovih zapornicah, še pred prihodom gasilcev pa so štiri turisti skočili v vodo in se tako sami rešili. Gasilci so splav k brežini sicer potegnili s pomočjo vitla in tako rešili preostale potnike in kapitana.

Kot je glede dogodka pojasnila tiskovna predstavnica policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič, je nasedla ladjica Poštarček, ker je med plovbo pred zapornicami prišlo do okvare motorja, vzrok za to pa še ni znan. »Nihče od udeleženih po podatkih policije ni utrpel poškodb, je pa bilo ugotovljeno, da so štiri osebe pred prihodom policistov z ladjice skočile v vodo in priplavale na brežino. O dogodku je bil obveščen inšpektor za plovbo po celinskih vodah Uprave RS za pomorstvo Ministrstva za infrastrukturo, ki bo s preiskavo dogodka nadaljeval danes,« je še sporočila.