Spolno zlorabil opito najstnico?

Mladoletnico, ki je zaradi alkohola omagala, so odnesli na zrak, dva vrstnika pa sta ostala pri njej.

Objavljeno
25. september 2012 20.00
uho/Sof - Mobitelova zabava
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika

Ljubljana – V nedeljo zgodaj zjutraj sta varnostnika v okolici Arene Play & Party v ljubljanskem BTC naletela na prizor, ki je spominjal na posilstvo. Temu primerno sta ukrepala, domnevna mladoletna storilca pridržala in poklicala policijo.

Po naših podatkih so bili v dogodek vpleteni najstniki, ki so se poznali že od prej in se skupaj zabavali v zabaviščnem centru Arena.

Mladoletno dekle je zaradi popitega alkohola omagalo, zato so jo prijatelji oziroma znanci odnesli na svež zrak. Dva izmed njih sta se ponudila, da bosta ostala pri njej, a sta, kot kaže, imela slabe namene.

Neuradno je eden od njih z najstnico, ki se zaradi alkoholiziranosti dogodka menda niti ni zavedala, imel spolni odnos.

Na policiji zaradi interesov preiskave, ki še poteka, podrobnosti ne razkrivajo. Potrdili so le, da so jih v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah obvestili o sumu storitve kaznivega dejanja s področja spolne nedotakljivosti, in sicer na območju Šmartinske ceste v Ljubljani.

»Kriminalisti ljubljanske policijske uprave sume kaznivega dejanja še preiskujejo, zato vam zaradi same narave predkazenskega postopka in nadaljnjih postopkov policije več informacij ne moremo posredovati. O zbranih obvestilih bodo kriminalisti obvestili pristojno tožilstvo,« so zapisali.

Tako za zdaj ni jasno, kakšna bo pravna opredelitev kaznivega dejanja. Ker sta oba osumljenca mladoletna, so o dogodku obvestili tudi njune starše.

Poleg kaznivega dejanja policija preiskuje tudi nekaj prekrškov, med drugim bodo poskušali ugotoviti, kako so mladoletniki dobili alkohol, oziroma raziskali morebitno odgovornost organizatorja prireditve.