Sredi Maribora usmrtili pobeglega bika

Bik je pobegnil iz klavnice, a je po nekaj sto metrih padel v jarek in se zagozdil.

Objavljeno
10. oktober 2012 14.15
T. R., Maribor, Ba. P., Delo.si
T. R., Maribor, Ba. P., Delo.si

Maribor - Mariborčane je presentil pobesneli bik, ki je pobegnil iz klavnice Tovarne mesnih izdelkov v Melju.

A njegov čas na »prostosti« ni trajal dolgo – po le nekaj sto metrih je namreč padel v luknjo na gradbišču novega krožnega križišča v središču mesta, kjer se je zagozdil.

Iz luknje so ga potegnili z bagrom, mesar pa je poškodovano žival moral usmrtiti.

Iz klavnice Celjskih mesnin je sicer leta 2008 zbežal leto dni star in približno 350-kilogramov težak bik. Ta je zbežal skozi priprta vrata klavnice, ugnali pa so ga policisti in pripadniki specialne enote iz Ljubljane, ki so odšli na kraj dogodka zaradi nevarnosti, da bi bik podivjal.

Bika je takrat pripeljal kmet pripeljal v traktorski prikolici, nameraval ga je raztovoriti, a mu je pobegnil na dvorišče klavnice. Ko je pripeljal tovornjak, se je zapornica dvignila, bik pa je izkoristil priložnost za pobeg na prostost.

Zatekel se je v gosto grmičevje približno 500 metrov stran od sedeža mesnin, policisti in predstavniki veterinarske uprave pa so ga opazovali. Prvi poskus, da bi ga omamili, ni bil uspešen, v drugem poskusu pa je specialni enoti policije to le uspelo. Bika so vrnili na ekološko kmetijo, od koder so ga tudi pripeljali. Dva tedna pozneje so ga znvoa odpeljali v klavnico.