Nesreča pri Lipcah posledica vožnje v napačno smer

Ponoči se je na gorenjski avtocesti zaradi vožnje v napačno smer zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla voznika obeh avtomobilov, ki sta trčila.

Objavljeno
02. oktober 2014 13.45
prometna nesreča
STA
STA
Lesce - V hudi prometni nesreči na avtocesti proti Gorenjski sta v sredo zvečer umrli dve osebi: 56-letni povzročitelj nesreče, ki je z avtomobilom po avtocesti peljal v napačni smeri proti Ljubljani, in 38-letni voznik v vozilu, s katerim je silovito trčil. Oba sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.

Kot so pozno sinoči sporočili gorenjski policisti, sta bila v nesreči, ki se je okoli 21.45 zgodila pred izvozom za Lipce proti Karavankam, udeleženi samo ti dve vozili in njuna voznika. Avtocesta pa je bila zaradi nesreče zaprta do 2.30 zjutraj.

Policisti so pred nesrečo dobili več obvestil o vožnji v napačno smer, zaradi česar je več policijskih patrulj začelo izvajati ukrepe za preprečitev nevarnosti, a žal neuspešno, saj se je huda nesreča zgodila hitro po prejetju prvega obvestila, so danes zapisali na Policijski upravi Kranj.

Kot so dodali, se vožnja v napačno smer glede na zelo jasno prometno signalizacijo sploh ne bi smela zgoditi. Če pa se to vendarle zgodi, naj voznik, ki pelje v napačno smer, takoj, ko to ugotovi, vozilo ustavi in prižge vse štiri smernike. Če je le mogoče, naj ustavi zunaj vozišča in tako, da ne ogroža sebe ter drugih prometnih udeležencev. Vozila, ki vozijo v smeri proti njemu, pa naj na nevarnost opozarja še z lučmi.

Voznikom svetujejo, naj takoj, ko vidijo, da po avtocesti v napačni smeri pelje vozilo, oziroma so o tem obveščeni, zmanjšajo hitrost in vključijo vse štiri smernike. Vozijo naj po desnem prometnem pasu in naj ne prehitevajo. Priporočajo tudi, da avtocesto zapustijo na najbližjem izvozu. Vozijo naj še posebej previdno ter spremljajo prometno signalizacijo na avtocesti, ki prav tako opozarja na nevarnost, še svetujejo gorenjski policisti.