Šrot ni seznanjen z domnevno obtožbo

Celjski župan Bojan Šrot, zoper katerega je celjsko tožilstvo zaradi zlorabe uradnega položaja podalo obtožni predlog, zadeve ne komentira, ker naj o tem še ne bi bil obveščen.

Objavljeno
02. april 2007 13.48
Bojan Šrot z družino pri oddajanju glasovnice v Celju
Celje – Tiskovni predstavnik celjske občine Roman Repnik je danes povedal, da celjski župan Bojan Šrot, zoper katerega je celjsko tožilstvo zaradi zlorabe uradnega položaja podalo obtožni predlog, zadeve ne more komentirati, saj uradno o tem še ni bil obveščen. Celjski državni tožilec Ivan Žaberl pa je potrdil, da so po opravljeni preiskavi vložili obtožni predlog zoper Šrota zaradi domnevno nezakonite zaposlitve direktorice celjske občinske uprave Tine Gril Kramer.

Žaberl je še dodal, da je ovadbo zoper Šrota vložil inšpektorat za delo, ki je ugotovil, da Grilova ne izpolnjuje pogojev za direktorsko mesto. Namesto zakonsko določenih 11 let potrebnih delovnih izkušenj, je imela Grilova ob imenovanju le slabi dve leti delovnih izkušenj.

Kot je v nedeljo poročala POP TV, je Šrot številnim institucijam skušal dokazati, da je bila zaposlitev Grilove skladna z zakonodajo, na ministrstvu za javno upravo pa so že lani ugotovili, da njena zaposlitev ni zakonita, ker ne izpolnjuje pogojev za mesto direktorice občinske uprave.

Celjski župan tudi opozarja, da sklep vladne komisije o razrešitvi Grilove ni pravnomočen, zato so se pritožili tako na upravno kot tudi na delovno sodišče, zadnjo besedo pa bo izreklo vrhovno sodišče, je še poročala POP TV.