Stanje slovenskega jadralnega padalca resno, a kaže znake okrevanja

Ponesrečeni padalec je še vedno v umetni komi. Naslednjih sedem dni ga še ne bodo prepeljali v Slovenijo.

Objavljeno
02. november 2011 10.27
Posodobljeno
02. november 2011 10.27
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Sarajevo - Stanje slovenskega jadralnega padalca, ki se je v nedeljo hudo poškodoval ob pristanku na minskem polju pri Sarajevu in so mu morali amputirati obe nogi, je še vedno resno, vendar bolje kot prejšnje dni. Bolnik se dobro odziva na terapijo in kaže znake okrevanja, so za STA danes povedali v sarajevskem kliničnem centru.

Kot je v telefonskem pogovoru povedala predstavnica za stike z javnostmi sarajevskega kliničnega centra Biljana Jandrić, slovenskega padalca naslednjih sedem dni še ne bodo prepeljali v Slovenijo.

Ponesrečeni padalec je še vedno v umetni komi. Pri njem je tudi njegova družina in skupaj z njo se bodo v kliničnem centru dogovorili o nadaljnjih korakih, je še povedala Jandrićeva.

Osemindvajsetletni jadralni padalec se je poškodoval v nedeljo popoldne, ko je z jadralnim padalom pristal na minskem polju na območju Jahorine pri Sarajevu. Naletel je na mino, ki je eksplodirala in ga huje poškodovala.

V ponedeljek popoldne je v Sarajevo že pripeljal slovenski helikopter z zdravniško ekipo, ki naj bi ponesrečenega pripeljal v ljubljanski klinični center. Vendar se je njegovo stanje močno poslabšalo in so ga morali znova operirati ter mu amputirati obe nogi.