Staršem se je Dnevnik pripravljen opravičiti

Starši treh deklet, ki jih je množica do smrti poteptala pred Lipo, čakajo, kako bo odločilo sodišče v primeru članka v Direktu, zaradi katerega so doživeli nepopisno bolečino.

Objavljeno
24. marec 2007 07.00
Ljubljana – Starši 15-letne Katarine Jeras Lajh iz Ljubljane ter Natalije Bencan in Anje Mršič, 17-letnic iz Most pri Komendi, so ob smrti svojih otrok, ki jih je 23. decembra 2005 do smrti poteptala množica pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah, doživeli nepopisno bolečino, objava članka Sledi igle na vseh treh žrtvah iz Lipe v Direktu pa jih je dotolkla. Od časopisne hiše Dnevnik, ki je takrat izdajala Direkt, z odškodninsko tožbo zahtevajo javno opravičilo, objavo sodbe in vsak 20.865 evrov. Dnevnik je po zadnjem naroku pripoznal zahtevek glede opravičila in s tem pravzaprav priznal temelj zahtevka. Odločitev sodišča, ki bo določilo višino odškodnine, bo znana čez približno mesec dni.

Pretreseni starši so že na prejšnji glavni obravnavi pojasnjevali, kako so doživeli objavo članka, ki je po njihovem blatil otroke, ki se sami ne morejo več braniti, prizadelo jih je, ker je Direkt objavil tudi dele obdukcijskih zapisnikov.

Včeraj zaslišani Anjin oče Franjo Mršič je za članek izvedel od matere pokojne Natalije Bencan. Prebral je le naslov, kaj več zaradi šoka ni bil sposoben. Imel je občutek, da ga bo kap in da ga bo zadušilo, tako da mu je članek uspelo prebrati šele čez tri dni. »Zame je bilo nerazumljivo in nedopustno, da se kdo izživlja na truplih in služi milijarde,« je na sodišču opisoval svojo bolečino.

Ker je Dnevnik, zastopa ga odvetnik Emil Zakonjšek, po zadnji glavni obravnavi delno pripoznal zahtevek staršev glede objave opravičila, je sodišče po zaslišanju zadnjega od staršev pravdo včeraj končalo.

Več si preberite v današnji tiskani izdaji Dela!