Strelcu iz Visol grozi do 15 let zapora

Včerajšnji soseski spor se je k sreči končal »le« z zlomljeno nogo in poškodovanim zatiljem.

Objavljeno
06. september 2013 15.25
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Maribor - Včeraj okrog 17. ure se je 53-letnik s štirikolesnikom pripeljal pred hišo 34-letnega soseda, ki je takrat opravljal gradbena dela. Moška sta se sprla, starejši pa je mlajšemu zagrozil, da ga bo ustrelil, a ga ta ni jemal resno.

Triinpetdesetletnik je nato iz kovčka na štirikolesniku potegnil pištolo, za katero sicer nima dovoljenje in jo uperil v 34-letnika. Ta mu je pištolo poskušal izbiti, kar mu ni uspelo, mu je pa roko toliko premaknil, da je 54-letnik ustrelil v zrak. Nato ga je podrl na tla in ga zadržal do prihoda policistov.

Strelec je v napadu utrpel zlom leve noge, zaradi česar so ga odpeljali na zdravljenje v UKC Maribor. Poškodovan je bil tudi 34-letnik, ki si je med prerivanjem poškodoval zatilni del glave. Zdravniki v mariborskem kliničnem centru so po pregledu ugotovili, da poškodba ni nastala s strelnim orožjem, je danes sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Osumljenca bodo policisti zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje poskusa uboja, ovadili pristojnemu tožilstvu. Za to dejanje ja predvidena kazen zapora v trajanju od petih do petnajstih let.