Strelec iz Maribora nekdanji policist

Mariborski kriminalisti in policisti so ugotovili, da je 31-letni moški, ki je v torek okoli 13. ure v gostinskem lokalu v Mariboru s pištolo ustrelil svojo nekdanjo ženo, bil nekdanji policist, zaposlen na ljubljanski policijski upravi.

Objavljeno
04. november 2009 17.43
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Maribor - Mariborski kriminalisti in policisti so ugotovili, da je 31-letni moški, ki je v torek okoli 13. ure v gostinskem lokalu v Mariboru s pištolo ustrelil svojo nekdanjo ženo, bil nekdanji policist, zaposlen na ljubljanski policijski upravi.

Sicer je bil moški od septembra 1998 do marca 2000 kot policist zaposlen na območju ljubljanske policijske uprave. Zoper njega je v letu 2000 tekel disciplinski postopek, v katerem mu je bilo izrečeno prenehanje delovnega razmerja. 31. marca 2000 pa je podal odpoved delovnega razmerja, še dodajajo.

Kot skmo poročali, se je po prejemu klica, da je v gostinskem lokalu prišlo do streljanja med gosti in da sta dva mrtva, na kraj napotilo več policijskih patrulj. Ob prihodu so policisti ugotovili, da je v lokalu mrtev moški iz Maribora s strelno rano v predelu glave, za točilnim pultom pa je bila hudo ranjena 31-letna državljanka Ukrajine. Žensko so takoj prepeljali v UKC Maribor, kjer pa je po dveh urah umrla za posledicami strelne rane na glavi.

 

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je strelec med 12. in 13. uro prišel v lokal, se usedel za mizo ter naročil kavo, vmes pa se je pogovarjal z natakarico, ki je prisedla k njemu. Okrog 13. ure je ženska odšla od mize in se namenila za točilni pult, saj je eden izmed gostov želel poravnati račun. Od mize je vstal tudi 31-letnik in brez besed pristopil do ženske ter jo s pištolo iz neposredne bližine ustrelil v glavo. Drugi gostje so zaradi tega stekli iz lokala, v tem času pa si je moški sodil sam.

 

O umoru in samomoru so policisti obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika mariborskega okrožnega sodišča, ki je za oba odredil obdukcijo.