Tečaj varnejšega gibanja v gorah

Gorska reševalna služba iz Ljubljane v soboto organizira brezplačni tečaj varnega gibanja v gorah v kopnih razmerah.

Objavljeno
22. september 2014 13.15
imo*PAKLENICA
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana − Gorska reševalna služba Ljubljana v soboto v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljana organizira dan varnejšega gibanja v gorah v kopnih razmerah. Tečaj, ki se bo začel ob 9. uri v predavalnici policijske akademije v Tacnu, bo vključeval tako teoretični kot tudi praktični del.

Na predavanju se bodo tako seznanili z opremo, pravilnimi pripravami na turo in nevarnostimi v gorah ter ukrepi ob nesreči. Praktični del tečaja bo potekal v plezališču Turnc, kjer se bodo tečajniki učili uporabe opreme, hoje in osnov plezanja, nato pa se bodo preizkusili v samem plezanju in spustu po vrvi, je zapisano na spletni strani Planinske zveze Slovenije.

Udeleženci tečaja morajo imeti s seboj osebno opremo za hojo v gorah, pri čemer doma ne smejo ostati planinski čevlji. Potrebujete tudi čelado in plezalni pas. »Posamezne dele tehnične opreme lahko preskrbi organizator,« so še zapisali na planinski zvezi.

V interaktivni grafiki na spletnem Delu lahko dostopate do statističnih podatkov Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) o nesrečah v slovenskih gorah v zadnjih petih letih. Pri tem ne spreglejte videointervjuja z alpinistom Klemnom Premrlom o pripravah pred turo in ravnanju ob nesrečah.