Teden dni po požaru v izolski bolnišnici umrl 77-letnik

V ljubljanskem kliničnem centru je teden dni po požaru v Splošni bolnišnici Izola umrl 77-letni bolnik, ki je bil hudo opečen. Požar je po neuradnih informacijah zanetil sam, ko se je skušal rešiti vezi, s katerimi je bil zaradi varnosti privezan na posteljo.

Objavljeno
21. februar 2011 14.28
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Ljubljana - Pri tem mu je menda sprva pomagal bolnik, ki je ležal na sosednji postelji. Ognjeni zublji so najprej zajeli bolnikovo posteljo in se nato naglo razširili po celotni sobi. Ob tem je nastalo precej dima, zato so zaposleni na nevrološkem oddelku izolske bolnišnice iz stavbe evakuirali vseh 31 bolnikov ter začeli gasiti. Še pred prihodom gasilcev so tako uspeli požar tudi omejiti.

Trije bolniki so bili v požaru opečeni, zato so morali noč preživeti na kirurškem oddelku. Med njimi je bil tudi domnevni povzročitelj požara, ki je bil hudo poškodovan, saj je menda imel opečene kar 40 odstotkov kože na telesu. Naslednji dan so ga s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana, kjer pa je danes umrl.

77-letni bolnik iz Zagrada v Brkinih je bil hospitaliziran nekaj dni pred požarom zaradi možganske kapi, pisanje Primorskih novic povzema STA.

V požaru so bile poškodovane tri sobe, ki so jih že dan po požaru začeli čistiti. V izolski bolnišnici ocenjujejo, da bodo za obnovo poškodovanih sob potrebovali približno dva tedna.