Tomaž Lovše ostaja v priporu

Njegov zagovornik pravi, da bodo vse napore vložili v to, da se pripor za Lovšeta odpravi in da se ta zadeva čim prej konča.

Objavljeno
14. avgust 2013 14.01
Jure Predanič, kronika
Jure Predanič, kronika
Ljubljana - Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zavrnil pritožbo na sklep o priporu za Tomaža Lovšeta, lastnika podjetja Diners Club Slovenija (DCS), ki ga je v petek zaradi begosumnosti odredila dežurna preiskovalna sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča Andreja Sedej Grčar. Lovše tako ostaja v priporu.

Zagovornik Tomaža Lovšeta Marko Bošnjak je za Delo potrdil, da je sodišče zavrnilo pritožbo na sklep o priporu, je pa ob tem poudaril, da je to storilo ob prekoračitvi 48-urnega roka, saj je o tem odločilo včeraj, čeprav so pritožbo vložili že v soboto pred 16. uro.

Bošnjak je že napovedal, da bodo vložili zahtevo za varstvo zakonitosti, opozoril je, da je sodišče v sklepu navedlo veliko netočnosti in neresničnih podatkov, nekateri se pojavljajo tudi v medijih.

Po njegovih besedah Lovše namreč nima nobenega prebivališča, ne stalnega in ne začasnega, izven Slovenije, tudi ne v Monaku, kjer mu je stalno prebivališče že pred časom poteklo. Bošnjak je povedal, da je sodišče svojo odločitev utemeljilo tudi s tem, da bi se Lovše med drugim lahko zatekel na Britanske deviške otoke, kjer ima sedež njegovo podjetje, čeprav Lovše po njegovih besedah tam ni bil nikoli v življenju, podjetje pa je imelo tam sedež že, ko ga je kupil.

Prav tako je Bošnjak zavrnil navedbe, da naj bi si Lovše urejal dokumente za prebivanje v Dubaju, o čemer smo poročali.

Bošnjak je povedal še, da prav tako Lovše ne prebiva v ZDA, nazadnje je bil tam julija, da je lahko sklenil pogodbo, s katero se bodo zaprle vse terjatve, ki jih ima DCS do drugih subjektov zaradi zapadlih posojil. Bošnjak je povedal še, da se tekoče zapirajo vse terjatve in da Lovše dela vse na tem, da bi se pogodba realizirala, pripor pa po njegovih besedah ne prispeva pozitivno k tej rešitvi. Bošnjak je opozoril še, da je policija glede tega, koliko je vseh terjatev, sodišču sicer posredovala napačne podatke.

Bošnjak je še opozoril, da je sodišče navedlo, da ni izključeno, da je Lovše državljan kakšne druge države in ima še kakšen drug potni list, kar je po njegovih besedah absurd, saj za to ni nobenega indica. »Tudi med hišno preiskavo ni bil najden noben dokument o tujem državljanstvu,« je opozoril

Bošnjak pravi, da bodo vse napore vložili v to, da se pripor za Lovšeta odpravi in da se ta zadeva čim prej konča.