Tragedija Italijank na počitnicah

Na počitnicah na Zelenortskih otokih ob obali Zahodne Afrike sta dve Italijanki bili kruto napadeni in ubiti, tretja se je uspela rešiti.

Objavljeno
11. februar 2007 21.06
Žrtvi Giorgia (levo) in Dalia
Rim - Za dve mladi italijanski turistki so se sanjske počitnice na Zelenortskih otokih ob obali Zahodne Afrike končale tragično. Bivši ljubimec ene od njiju in njegov prijatelj, oba domačina, sta ju namreč napadla in pretepla s kamenjem, posilila, nato pa ju živi zakopala. Njuna 17-letna prijateljica, sicer prav tako žrtev napada, se je uspela rešiti. Umor pretresel celotno Italijo.

Obe žrtvi, stari 28 in 33 let, sicer že več let počitnikujeta na Zelenortskih otokih. Ena od njiju, Dalia, je pred kratkim prekinila razmerje s 23-letnim domačinom, ki po besedah njune prijateljice, 17-letne Agnes, tega enostavno ni mogel preboleti. V obupu je svoje bivše dekle v četrtek zvečer povabil na še zadnji zmenek, na katerega pa je Dalia pripeljala tudi svoji prijateljici.

Sledila je "drama strasti" ali "maščevanje iz ljubezni", kot pišejo italijanski časniki. Po navedbah preživele Agnes sta jih Daliin bivši fant in njegov prijatelj po večerji na silo odpeljala v odročen gozd. Medtem ko sta fanta starejši dekleti umorila, je morala Agnes sedeti v avtomobilu in poslušati, kako njuni prijateljici prosita za življenje. Vsaj ena od ubitih je bila po navedbah policije tudi posiljena.

Kasneje sta se napadalca s kamenjem lotila še 17-letnice, nato pa sta jo, hudo poškodovano, preprosto pustila ležati v gozdu in sta se odpeljala. Očitno sta bila prepričana, da sta jo ubila. Vendar pa se je Agnes nekako uspela rešiti in je z zadnjimi močmi poklicala pomoč.

"Sem brez besed in zgrožen," je umora komentiral italijanski premier Romano Prodi. Kot je poudaril, še nikoli ni slišal za tako strašen zločin na Zelenortskih otokih. Krvava drama je sicer pretresla številne Italijane, saj jih vsako leto na otokih s prečudovitimi plažami več tisoč preživlja sanjske počitnice. Glede storilcev po navedbah otoške policije ni nobenega dvoma, osumljenca sta svoje dejanje namreč že priznala.