Tragedijo v Splitu bi lahko predvideli

Po umoru v Splitu, ko je 22-letnik s svileno kravato zadavil mamo, so policisti povedali, da bi tragedijo lahko predvideli in preprečili, saj je bil heroinski odvisnik že leta znan kot nasilnež, ki je starše zlorabljal že v preteklosti.

Objavljeno
09. november 2009 19.03
Ba.P.
Ba.P.
Split - Družinsko tragedijo, ki se je v nedeljo zgodila v Splitu, bi po mnenju policije lahko predvideli, saj so policisti že zaradi nasilja pri Babićevih že morali posredovati. Heroinski odvisnik Dino Babić je namreč zlorabljal mamo Silvano, ona pa je njega, ko je bil še otrok, domnevno zanemarjala in se vdajala pijači.

Po tem, ko je 22-letni Dino v nedeljo ubil mamo, je hladnokrvno pričakal policiste, ki jih je celo sam poklical in jim povedal, da jo je udaril po glavi s kovinskim kipcem, nato pa jo je zadavil s svileno kravato. Živci so mu popustili ker je, ko je že spal, prišla v njegovo sobo in ga začela zbadati.

Dino je imel že vrsto let težave z drogo in zakonom, nekaj časa je preživel tudi v preiskovalnem zaporu, saj je bil od svojega 14 leta dalje kar šestnajstkrat obravnavan zaradi drog, kraj, fizičnega napada in drugih kaznivih dejanj. Sosedi so o Dinu povedali, da je bil zelo vase zaprt fant, ki se mu je po njihovih besedah že na daleč videlo, da ima težave z drogo.

Dino je že junija napadel mamo, jo zgrabil za vrat in jo z glavo udaril v steno. Domnevno ji je zameril njen način življenja in izbor partnerjev. 46-letna Silvana je bila predčasno upokojena trgovka in alkoholičarka. Prirejala je bučne zabave, nekoč pa je zaradi kombinacije alkohola in tablet skoraj umrla.