Trčenje v drevo usodno za sopotnika

V trčenju dostavnega vozila v drevo, na glavni cesti iz Pragerskega proti Slovenski Bistrici blizu Leskovca, je v petek zvečer umrl 16-letni sopotnik, voznik in trije sopotniki pa so bili huje ranjeni.

Objavljeno
17. februar 2007 18.58
Slovenska Bistrica – V trčenju dostavnega vozila renault express v drevo, udarec je bil tako silovit, da je renaulta prepolovilo, je v petek zvečer umrl 16-letni sopotnik na sprednjem sedežu, po naših podatkih Gregor Brumec iz Črešnjevca, voznik in še trije sopotniki pa so bili huje ranjeni.

Okoli 21.25 je 18-letnik, neuradno Sergej Š. iz Polskave, ki še nima vozniškega izpita, po glavni cesti iz Pragerskega proti Slovenski Bistrici v renaultu express vozil štiri 16-letne fante, enega spredaj in tri v tovornem delu. Ko je blizu Leskovca pripeljal v nepregledni, a blagi desni ovinek, je zaradi prevelike hitrosti izgubil nadzor nad vozilom. Odneslo ga je v levo, čez vozišče in nasip med drevje, tam pa je z levim bokom zadel v eno od dreves. Silovito trčenje je bilo usodno za 16-letnika na sprednjem sedežu. Umrl je že na kraju nesreče. Najstnike v tovornem delu, vse tri je vrglo iz kombija, in voznika pa so reševalci hudo ranjene odpeljali v bolnišnico. Od kod oziroma kam so se fantje peljali in čigav je renault express, policisti menda še ugotavljajo.