Tri nesreče v gorah

V zadnjih dneh je prišlo do kar treh smrti v gorah. Planinec na poti proti Korošici je doživel srčni zastoj, 62-letni Ljubljančan je zdrsnil v globino, na Veliki Planini pa se je planinec smrtno ponesrečil med padcem.

Objavljeno
29. avgust 2009 13.04
Alpinisti in alpski smučarji vse bolj podcenjujejo nevarnosti, ki jih predstavljajo gorata območja
Ka.K./STA
Ka.K./STA
Luče/Kranska Gora/Kamnik - V Podveži v občini Luče je v petek pozno dopoldne med hojo iz Moličke planine proti Korošici planinec doživel srčni zastoj. Kljub oživljanju prisotnih in hitremu posredovanju dežurne ekipe Gorske reševalne službe s helikopterjem Slovenske vojske in posadko je planinec umrl na kraju dogodka, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.


Pod Dolkovo špico našli smrtno ponesrečenega Ljubljančana

 

Kranjski policisti ter pripadniki Gorske reševalne službe so v petek nekaj po 13. uri pod Dolkovo špico našli truplo pogrešanega planinca, ki je padel od 50 do 100 metrov globoko po skalnatem pobočju in se pri tem hudo poškodoval, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

 

Svojci preminulega 62-letnega Ljubljančana so Operativno-komunikacijski center (OKC) kranjske policijske uprave v četrtek nekaj pred polnočjo obvestili, da pogrešajo planinca, ki je zjutraj odšel iz Vrat v gore, v smeri Dolkove špice. Policisti in reševalci so tako v petek tudi s pomočjo policijskega helikopterja izvedli iskalno akcijo, o gorski nesreči pa bodo podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo, so še zapisali na PU Kranj.


Na Veliki planini se je smrtno ponesrečil planinec

 

Na Veliki planini med Kisovcem in Malo planino v občini Kamnik se je v petek pri padcu smrtno poškodoval planinec. Pripadniki Gorske reševalne službe Kamnik so truplo prenesli v dolino, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, ki je bila o padcu obveščena v petek nekaj pred 13. uro.