Trije osumljeni za umore in požar na Reki

Reška policija je v preiskovalni center privedla tri osumljence v zvezi s požarom, ki je izbruhnil pred dvema dnevoma v stanovanju na Reki in v katerem so umrle tri osebe.

Objavljeno
15. marec 2007 15.48
Hrvaški policisti
Reka - Reška policija je v preiskovalni center privedla tri osumljence v zvezi s požarom, ki je izbruhnil pred dvema dnevoma v stanovanju na Reki. Gre za tri hrvaške državljane, od katerih sta dva stara 21, eden pa 19 let. Policija jih sumi za umor in povzročanja nevarnosti za ljudi in njihovo imetje, za kar bi lahko dobili od deset do 40 let zaporne kazni, poroča Večernji list.

Osumljena trojica je zaradi iskanja droge in denarja vdrla v stanovanje na Ulici braće Stipčić. Pri tem so fanta in njegovo dekle izgnali iz postelje in ju ustrelili. Nato so ukradli tri tisoč hrvaških kun in 150 evrov ter krenili iz stanovanja, pri tem pa naleteli še na očeta prej umorjenega fanta in tudi njega hladnokrvno ubili. Stanovanje so potem zapustili, vendar so se vanj kmalu vrnili, da bi zabrisali sledi.

Po ocenah preiskovalcev v tem primeru ni šlo za obračun med narkomani, temveč za klasično krajo in umor, čeprav sta fant in dekle bila registrirana odvisnika, prvi pa je bil tudi že prijavljen in obtožen zaradi zlorabe mamil. Vodja kriminalistične preiskave je izjavil, da pri tem kaznivem dejanju gre za “pravo eksekucijo in da so takšni prizori prikazani le v filmih”.

Preiskava še poteka, saj policija išče orožje, s katerim so izvršili umor.