Trije otroci posnemali Sadamovo usmrtitev

Desetletni deček iz ZDA se je, potem ko je videl usmrtitev diktatorja Huseina po televiziji, v nesrečnem spletu okoliščin obesil tudi sam. Enako naj bi se zgodilo z deklico v Indiji in dečkom v Pakistanu.

Objavljeno
05. januar 2007 17.55
Houston - Sergio Pelico, ki se je v četrtek obesil na domu v ameriški zvezni državi Texas, je po vsej verjetnosti posnemal usmrtitev nekdanjega iraškega diktatorja Sadama Huseina. Po ogledu posnetka pa sta se po poročanju tujih medijev obesila še deklica v Indiji in deček v Pakistanu.

Desetletni deček iz Texasa naj bi po pripovedovanju staršev, potem ko je po televiziji videl usmrtitev diktatorja, odšel v svojo sobo in se obesil. Preden si je vzel življenje, je starše še spraševal o usmrtitvi, ki jo je videl.

“Menimo, da šlo za poskus posnemanja, ki pa je dečku ušel iz rok,” je povedal policijski načelnik Thomas Claunch. “Ker ne kaže, da bi šlo za kakršnokoli kriminalno ozadje, gre najverjetneje za tragično nesrečo.”

Policija je sporočila, da si je deček, potem ko je odšel v svojo sobo, okoli vratu v obliki zanke ovil kos oblačila in ga pričvrstil na pograd. Starši preminulega so bili v času dogodka doma.