Trije Slovenci v perujskem zaporu

V Peruju so zaradi nedovoljene trgovine s prepovedano drogo prijeli tri slovenske državljane. V okviru mednarodnega policijskega sodelovanja poteka zbiranje obvestil o okoliščinah kaznivega dejanja.

Objavljeno
19. oktober 2009 23.24
Slika je simbolična.
I. U.
I. U.
Ljubljana - V generalni policijski upravi nam je Drago Menegalija, predstavnik za odnose z javnostmi za področje kriminalitete, potrdil, da je bila slovenska policija obveščena, da so v Peruju zaradi nedovoljene trgovine s prepovedano drogo prijeli tri slovenske državljane in dodal, da v okviru mednarodnega policijskega sodelovanja poteka zbiranje obvestil o okoliščinah storitve kaznivega dejanja, zaradi interesa nadaljnjih postopkov pa več podatkov ne more posredovati.

Novica o aretaciji treh Slovencev se je pojavila na včerajšnji spletni strani najdi.si, povzemala pa naj bi pisanje perujskega dnevnika La Republica in spletne strani log.pe. Trojico naj bi aretirali že konca septembra ob njihovi predvideni vrnitvi domov, pred katero naj bi se založili z zajetno količino kokaina. V njihovih potovalkah naj bi odkrili kar 55,5 kilograma kokaina. Po odkritju naj bi se za rešetkami znašli 26-letni Danilo Stegar, leto mlajši Tom Sajič in 28-letni Aleš Trunkl. Perujski viri ne navajajo kraja njihovega stalnega prebivališča, za vsakega pa navajajo številko potnega lista. Menda so jih aretirali na letališču Alejandro Velasco Astete v Cuscu, od koder so nameravali poleteli najprej v Limo, sledili bi leti do Sao Paola, Lizbone in Pariza. Do odkritja naj bi perujski policisti prišli, ker so že na oblekah vseh treh Slovencev odkrili sledi kokaina.

 

Iz torkove tiskane izdaje Dela