Tržičan s pomočjo hišnih del ukradel več denarja

Kranjski kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper Tržičana, ki je v stanovanjih opravljal različna dela, medtem pa iz njih odnašal denar.

Objavljeno
15. marec 2007 12.49
Tržič - Kranjski kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Kranju podali kazensko ovadbo zoper 57-letnega Tržičana, ki je osumljen dveh kaznivih dejanj velike tatvine. Osumljenec je v obeh stanovanjih, iz katerih je odnesel večje količine denarja, opravljal različna dela. Tako je imel možnosti spoznati življenjske navade oškodovanih in njihove finančne razmere ter ugotoviti, kje hranijo denar, kar je kasneje izrabil za izvršitev kaznivih dejanj, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kriminalisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je Tržičan jeseni leta 2005 vstopil v stanovanjsko hišo v Križah in iz zaklenjene omare v spalnici vzel prenosno zaklenjeno ročno blagajno, v kateri je bila večja vsota denarja. Blagajno je odnesel domov, jo na silo odprl in iz nje vzel denar ter ga skril v svoji stanovanjski hiši. Policisti so v hišni preiskavi letošnjega januarja našli ves pogrešani denar oškodovanca.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili tudi, da je osumljeni v času od leta 2004 dalje v stanovanju stanovanjske hiše v Križah občasno opravljal različna hišna opravila. Ob tem si je prisvojil originalni ključ stanovanja in si izdelal njegovo kopijo, original pa vrnil na mesto, kjer ga je dobil, tako da je dejanje ostalo neopaženo. S ključem je nato večkrat nemoteno vstopil v stanovanje oškodovancev, ki sta bila pogosto odsotna od doma in si prilaščal različne vsote denarja. Ko je oškodovanec ugotovil, da mu nekdo krade denar, je posumil na Tržičana, ki mu je kasneje priznal izvršitev tatvin in mu vrnil denar.