Tudi pod uniformo bije čuteče srce

Policisti, gasilci in vojaki so se v že šesti akciji pridružili zbiranju hrane za socialno najšibkejše družine.

Objavljeno
10. maj 2013 17.10
Anine zvezdice
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika

Ljubljana – Pa lanski akciji zbiranja hrane z daljšim rokom uporabe so se možje v modrem odločili, da bodo tudi tokrat pomagali fundaciji Ane Lukner, ki je že dokazala, kako široko srce ima za pomoč sočloveku.

Anina zvezdica se na svojo šesto akcijo, ki bo trajala mesec dni, podaja v ponedeljek, 13. maja. Kot pravi Luknerjeva, smo Slovenci pokazali in dokazali, da znamo stopiti skupaj, ko verjamemo v nekaj dobrega, v nekaj, kar je transparentno in pristno. Prepričana je, da bomo tudi s pomočjo njene akcije postali še bolj povezani in pomagali družinam v stiski, ki jih je, žal, mnogo preveč.

Ana Lukner, ustanoviteljca zavoda za pomoč socialno ogroženim, je bila zaradi svoje dobrodelnosti tudi Delova osebnost leta 2012. Dobrotnica je začela zbirati hrano z daljšim rokom uporabe. Pomoč je prišla od vsepovsod, od podjetij in posameznikov.

Pri tem je zelo uspešna, saj je do zdaj pomagala že več tisoč slovenskim družinam. V zadnji akciji so Anini zvezdici na pomoč priskočili tudi policisti, gasilci in vojaki. Uslužbenci že od prvega maja zbirajo hrano, ki bo v teh težkih časih še kako osrečila socialno najšibkejše.

»Odziv je zelo dober, a ne delamo zato, da bi presegali rekorde. Če bomo s tem pomagali le eni družini, bomo izredno srečni,« pravi Vesna Drole, predstavnica generalne policijske uprave, in tudi sama poziva občane, naj darujejo po svojih močeh.

In kje lahko donirate? Vsak ponedeljek, sredo in petek med 16.00 in 18.00 uro v ljubljanskem BTC pod Karting centrom. Hrano lahko prinesete tudi v vse trgovine Spar in Interspar, na vse policijske enote in v vse vojašnice. Zbiranje hrane poteka od 13. maja do 13. junija.