Ubil »napačnega« psa

Američanu je šel pasji lajež tako na živce, da je ustrelil sosedovega psa. Lajež se je nadaljeval, saj je ubil »napačnega« psa.

Objavljeno
17. september 2014 14.44
Posodobljeno
18. september 2014 15.00
jsu/agility
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Bellinham - Američan David William Latham iz mesteca Bellington, ki je od kanadske meje oddaljen slabih 50 kilometrov, se bo moral na sodišču zagovarjati zaradi kazenske ovadbe mučenja živali. Latham je nekaj časa poslušal glasen pasji lajež, ki pa mu je šel tako na živce, da se je odločil obračunati s psom. Vzel je puško in se napotil k sosedom.

Soseda, Loyce Andrews in njen mož Cary Chunyk, sta ravno prenehala s prehranjevanjem njunih dveh psov, Molly in Kirby, ko je Latham prečkal cesto in prišel do njune ograje. Prek nje je s puško usmeril v Molly, ki je ležala na dvorišču, in sprožil. »Ustrelil si mojega psa,« se je odzval Chunyk in stekel za strelcem. Ko je ta proti njemu usmeril puško, se je umaknil nazaj na trato, kjer je 13-mesečna valižanska ovčarka v naslednje pol ure izkrvavela.

»Policijem je rekel: 'O moj bog, ustrelil sem napačnega psa',« je povedala Andrewsova. »Če bi ustrelil pravega psa, pa bi bilo vse v redu?« se je vprašala. Molly namreč ni bila tista, ki je lajala. Še nekaj uri po tem, ko je izkrvavela na trati, so namreč sosedje poslušali glasno pasje lajanje, ki pa je prihajalo od Andrewsovih najbližjih sosedov, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

»S policijo je sodeloval brez težav. Ne vem, kaj mu je bilo, da je storil nekaj takega,« je povedal policist Bob Vander, medtem ko je Latham odvetnik povedal, da se njegova stranka zaradi dogodka počuti zelo slabo. Policisti so Lathama aretirali, vendar ga je sodnik po plačilu varščine v višini 20.000 ameriških dolarjev do sojenja izpustil na prostost.