Ubil štiri ljudi, še štiri ranil

Združene države Amerike je znova pretresel morilski pohod. Triindvajsetletnik je v New Yorku do smrti zabodel svojega očima, nekdanje dekle in njeno mater. Oborožen s petimi noži je zabodel še štiri ljudi, ki pa so napad preživeli.

Objavljeno
13. februar 2011 14.36
Mo. B., delo.si
Mo. B., delo.si
New York - Ameriška policija je 28 ur lovila Maksima Gelmana, ki je do smrti zabodel tri ljudi, z nožem napadel še štiri, ukradel dve vozili in do smrti povozil pešca. Gelmana – ki naj bi bil ukrajinskega rodu – so v preteklosti zaradi uporabe prepovedanih drog in risanja grafitov že večkrat aretirali.

»Gre za grozodejstvo, ki nima nikakršnega smisla. Ne vemo, zakaj je to naredil,« je povedal policist Raymond Kelly. Pojasnil je, da naj bi se mladenič za morilski pohod odločil po tem, ko mu njegova mati ni pustila vzeti domačega avtomobila. Ko je želel njegov očim posredovati v sporu, ga je zabodel. Kasneje se je odpravil v hišo nekdanjega dekleta, kjer je zabodel njeno mamo in nato še njo. V begu pred policijo je za seboj pustil krvavo sled več ljudi, ki so mu prekrižali pot.

Policija, ki je osumljenca lovila vse od petka zjutraj pa do sobote dopoldan, ga je naposled aretirala na vlaku. Nanj jih je opozoril moški, ki mu je mladenič iz rok izpulil časopis in dejal: »Ali si morete misliti, kaj vse pišejo o meni?«