Učiteljici 15 mesecev zapora zaradi spolne zlorabe

Britanska učiteljica glasbe, 26-letna Helen Goddard, je bila obsojena na 15 mesecev zapora potem, ko so razkrili njeno razmerje s 15-letno učenko. Po prestani kazni pa se bosta lahko spet videvali.

Objavljeno
22. september 2009 15.15
Ta.R.
Ta.R.
London - Britanska učiteljica glasbe, 26-letna Helen Goddard, je bila obsojena na 15 mesecev zapora, potem, ko so razkrili njeno razmerje s 15-letno učenko.

Med sojenjem so ugotovili, da je učenka vsak vikend prespala pri učiteljici, medtem ko sta starša mislila, da spi pri sošolki. Goddardova je deklico odpeljala tudi v Pariz, kjer sta se skupaj udeležili parade ponosa.

 

Sodnik Anthony Pitts je brez dvoma obsodil Goddardovo, medtem ko je prošnjo staršev, da učiteljici prepovejo približanje njuni hčeri, zavrnil.

 

Sodnik je dovolil, da Helen svoji učenki piše iz zapora, po prestani kazni pa se bosta lahko videvali. Tako kot vsakega spolnega prestopnika, so tudi Helen vpisali v register.

 

Goddardova je že od mladosti veljala za glasbeni fenomen, leta 2000 je s skupino šestih najstnikov nastopala na otvoritvi olimpijskih iger v Sydneyju.

 

Razmerje med učiteljico in učenko se je začelo pred dobrim letom, s pošiljanjem sms sporočil. Nekaj mesecev kasneje sta prvič spali skupaj.

 

Junija letos so govorice na šoli postale vse glasnejše, zato je eden od staršev na to opozoril ravnateljico. Ko so na zaslišanje poklicali mladoletnico, je ta zvezo priznala in povedala, da je zaljubljena v svojo učiteljico.

 

Goddardova je tudi dobila dosmrtno prepoved poučevanja glasbe mladoletnim osebam.