Ugrabili županovega psa

Romi so po naključju ugrabili psa župana Čakovca. Za informacijo o psu so zahtevali denar, ko so izvedeli, da gre za župana, so »ceno« dvignili.

Objavljeno
15. september 2014 14.58
Pasja igra
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Čakovec − Županu hrvaškega Čakovca Stjepanu Kovaču so prejšnji teden iz družinske hiše ugrabili eno leto starega francoskega buldoga. Županovi otroci so zvečer pred spanjem kot vsak večer začeli klicali psa, vendar o štirinožnem kosmatincu ni bilo ne duha ne sluha. »Pomislili smo, da je morda odšel na potep,« je povedal župan, zato je družina preiskala celo četrt, vendar mladega psa niso našli. »Otroci so zelo navezani na psa, zato sem naslednji dan na radijsko postajo dal še oglas, da pogrešamo psa,« je še pojasnil župan.

Kot župan bi sicer moral dobro poznati svoje mesto, vendar ga je šele sosed opozoril, da so na tem območju aktivni tatovi, zato je obstajala možnost, da so ga ugrabili. Župan je nekako izvedel, da so psa resnično ukradli in da se nahaja v romskem naselju v kraju Pribislavac ob Čakovcu. Ko je prišel v naselje, so mu tamkajšni prebivalci povedali, da imajo informacije o tem, kdo ima njegovega psa, vendar mora zanje plačati. Ko so ugotovili, da se pogovarjajo z županom iz Čakovca, je »cena« za informacijo takoj narasla.

»Ne bom se pustil izsiljevati. Če se tako obnašajo proti meni, ki sem javna oseba, potem si ne morem predstavljati, kakšne težave v takšnih primerih doživljajo preostali državljani,« je bil odgovor župana, ki je ugrabitev psa prijavil policiji. Pri tem je izrazil sum, da gre za organizirano kriminalno združbo.

Francoskega buldoga so kasneje našli v slabih dest kilometrov oddaljeni Mali Subotici, kjer so ga Romi spustili po tem, ko so izvedeli, da pes pripada županu Čakovca.